От ОД на МВР Ловеч съобщават за станалите през почивните дни пътни произшествия на територията на област Ловеч. На 16.04.2023 г. около 15.54 ч. на третокласен път 3505, в землището на с. Казачево, при мокра пътна настилка, на дясна крива, лек автомобил „Фолксваген“, управляван от 20-годишен от гр. Лом е навлязъл в насрещната лента, напуснал е пътното платно, ударил се е в няколко дървета и е паднал в дере.

При произшествето е пострадала 20-годишна пътничка от превозното средство, която е откарана за преглед в болница. Водачът е тестван за алкохол и наркотици, като пробите са му отрицателни. По случая в РУ Ловеч е образувано досъдебно производство и работата продължава.

На 17 април около 13:45 ч., на третокласен път 401 при километър 35+900, с посока на движение от Севлиево към Ловеч, 78-годишен мъж при управление на лек автомобил «Фолксваген» е загубил контрол над превозното средство и се е блъснал странично с насрещно движещ се автомобил «Опел». При инцидента леко е пострадало 2 –годишно дете от «Опел»-а, което е прегледано и освободено за домашно лечение.

Пробите за алкохол на водачите са отрицателни, а на водачът на «Фолксваген» е съставен акт за нарушение на ЗДвП.

32-годишен от с. Галата е задържан за срок до 24 часа в РУ Тетевен, след като на 16 април около 23.12ч. при управление на лек автомобил в Тетевен е спрян за полицейска проверка и пробата му за наркотици, направена с техническо средство, е отчела наличието на амфетамин и метамфетамин.

По случая е образувано бързо производство и служители на РУ Тетевен продължават работа.

В РУ Троян е образувано бързо производство срещу 17-годишна от с. Калейца, която е установена да управлява лек автомобил след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух над 1.2 промила.

На водачката са съставени и 2 акта за нарушение на ЗДвП и същата е задържана за срок до 24 часа в РУ Троян.