От ОД на МВР Ловеч информират, че на  16 март около 10.00 ч. на ПП I-3 на километър 147+20, 47-годишна жена при управление на лек автомобил в посока към София е напуснала пътното платно и е катастрофирала. При инцидента е пострадал 55-годишен пътник от същото превозно средство, който е прегледан в болница и е освободен за домашно лечение. Пробата за алкохол на водачката е отрицателна. Съставен й е акт за нарушение на ЗДвП.

Вчера, около 12.15 на ПП I-4 км. при км.35+700,  лек  автомобил управляван от 58-годишен мъж от София е напуснал пътното платно и е самокатастрофирал. Водачът е откаран за преглед в ловешката болница, а пробата му за алкохол направена с техническо средство е отчела 0.56 промила в издишания въздух. Издаден му е талон за медицинско изследване на кръвта и са му съставени 2 акта по ЗДвП и 1 фиш.

На 16 март около 14.30 ч.  на ПП I-4 км 10+500, автопатрул на РУ Тетевен е забелязал лек автомобил «Фолксваген», който се движи без регистрационни табели, а като негов водач е разпознат 23-годишен, криминално проявен жител на с.Галата.

На водачът е подаден звуков и светлинен сигнал, но той не се е подчинил и е продължил към с.Български извор, където на черен път колата е намерена изоставена след претърпян лек пътен инцидент. В превозното средство са открити документи за закупуването му и е установено, че то не е регистрирано по изискванията на закона.

По случая в РУ Тетевен е образувано досъдебно производство и работата по установяване местонахождението на водачът продължава.