От Областна дирекция на полицията в Ловеч съобщават, че 22-годишна е задържана за срок до 24 часа в РУ Ловеч след като на 31 октомври около 11.00 ч. е установена да управлява лек автомобил в града след употреба на наркотични вещества. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

На 31 октомври в РУ Угърчин е образувано досъдебно производство и за срок до 24 часа е задържан 30 годишен от с. Галата, който е установен да управлява лек автомобил по ПП I-4 км.24+500 след употреба на наркотични вещества. Работата по случая продължава.

35-годишен е задържан за срок до 24 часа в РУ Луковит след като на 29 октомври около 11 часа е установен да управлява лек автомобил в града  без да притежава свидетелство за правоуправление и в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото нарушение.

На 01 ноември около 00.10 ч. в РУ Тетевен е получен сигнал за горящ автомобил на път I-4 km.9+700. На място незабавно е изпратен автопатрул на РУ Тетевен и е констатирано, че 23-годишна жена при управление на лек автомобил, в посока от с.Български извор към София е загубила контрол над управлението, ударила се е в 2 пътни знака и се е преобърнала в крайпътна канавка. След инцидента водачката е напуснала невредима превозното средство, а то се е запалило и е изгоряло напълно.  Жената е тествана с техническо средство за наличие на алкохол, като пробата е отчела резултат над 1,2 промила в издишания въздух. Лицето е задържано за срок до 24 часа, а по случая е образувано бързо производство и работа продължават служителите на РУ Тетевен.

През почивните дни, в рамките на специализирана операция служителите на ОД МВР Ловеч са извършили проверка на 53 лица и 45 МПС, като за установени нарушени са съставили 1 акт и 23 глоби с фиш.

На 31 октомври служители на РУ Тетевен, съвместно с представители на РДГ-Ловеч са проверили 12 ловци от ЛРД в града. Няма установени нарушения.

Ден по-рано служители на РУ Троян са  проверили общо 35 ловци от 3 ЛРД на територията на общината, а  полицаи от РУ Ловеч са проверили 18 ловци от ЛРД от селата Смочан, Пресяка и Гостиня, относно спазването на  ЗОБВВПИ, ЗЛОД и ППЗЛОД. Не са установени нарушения.