24-годишен мъж е задържан за срок от 24 часа в РУ-Луковит, съобщават от Областна дирекция на полицията в Ловеч. На 03 февруари около 15.20ч. е установен да управлява лек автомобил в града след употреба на наркотични вещества. Водачът е тестван с техническо средство “Drugchek 3000 stk 6”, което е реагирало положително на наркотичното вещество кокаин. На лицето е съставен акт за нарушение на ЗДВП, издаден му е талон  за медицинско изследване, като е отказал да даде кръв и урина във  ФСМП-Луковит за анализ. По случая е образувано бързо производство и работата продължава.

Водач на товарен автомобил е задържан за шофиране след употреба на алкохол. На 04 февруари около 22.00 ч. в с.Румянцево, служители на РУ Луковит са спрели за проверка товарен автомобил, управляван от 49-годишен мъж. При тестване с техническо средство е установено, че лицето управлява МПС след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 1.25 промила. Мъжът е задържан за срок до 24 часа в РУ Луковит, а по случая е образувано бързо производство и работата продължава.

В РУ Ловеч е образувано бързо производство и за срок до 24 часа е задържан 26-годишен мъж от Летница, който на 04 февруари около 20.30ч. е установен да управлява лек автомобил след употреба на наркотични вещества. Водачът е задържан , а по случая е образувано бързо производство.