От ОД МВР Ловеч информират, че на 21 ноември около 07.00ч. на ПП I-3 в участъка между гр. Луковит и с.Петревене, 46-годишен мъж от гр. Бяла при управление на лек автомобил „Мерцедес Вито“ е загубил контрол над превозното средство и е навлязъл в лентата за насрещно движение, където се е ударил в „Рено Туинго“, управлявано от 63-годишна жена от Плевен.

В резултат на удара са пострадали водачите на двете превозни средства, които са откарани за лечение в плевенска болница. Пробите им за алкохол са отрицателни. По случая е образувано досъдебно производство.

През вчерашния ден в РУ Луковит са образувани две бързи производства и за срок от 24 часа са задържани 36-годишен жител на с.Карлуково и 29-годишен от Луковит, които на 21 ноември са установени да управляват леки автомобили, с регистрационни табели издадени за други МПС.

В РУ Ябланица за срок от 24 часа е задържан 35-годишен мъж от града, след като на 21 ноември е установен да управлява лек автомобил, който е дерегистриран служебно през 2017г. поради липса на задължителна застраховка “Гражданска отговорност”. По случая в РУ Ябланица е образувано бързо производство.