На 17 февруари на територията на Троян е проведена специализирана операция насочена срещу разпространението на наркотици. В хода на предприетите действия полицейските служители са извършили проверка на 33-годишен, местен жител, криминално проявен. В дрехите му е открито пакетче с метамфетамин, с бруто тегло 1 грам, а при последвало претърсване в жилище обитавано от лицето са открити и иззети 2 пакетчета сгънати по специфичен начин и съдържащи бяло кристалообразно вещество, с  общо тегло 2 грама, което след изследване с полеви тест е реагирало отново на метамфетамин. Открита е и суха, зелена листна маса, с бруто тегло 2.8 грама.

В хода на процесуално-следствени действия по реда на НПК, в къща в Троян, обитавана от криминално проявен и осъждан 45-годишен мъж,  полицаите са открили суха зелена тревиста маса – 5 грама, пликче с бяло кристалообразно вещество, с бруто тегло 3 грама, което след изследване с полеви тест е реагирало на метамфетамин. В двора на къщата, в специално изграден тайник в железобетонен стълб е открит плик с жълтеникаво, кристалообразно вещество, с бруто тегло 58 грама, което след изследване с полеви тест е реагирало отново на метамфетамин, а зад саксия за цветя е открит плик със суха тревиста маса – канабис, с общо тегло с опаковката 150 грама.

Двамата мъже са задържани в РУ Троян за срок от 24 часа и са образувани 2 досъдебни производства по чл.354а от НК. За случаите е уведомена Районна прокуратура Ловеч-ТО Троян и работата продължава под тяхно наблюдение.