58-годишен е задържан за срок до 24 часа в РУ Троян. Шофирал с 3.29 промила

От ОД на МВР Ловеч съобщават за два трагични инцидента, станали през почивните дни на територията на област Ловеч. На 12 юли около 10.30 ч. в Ловеч, на пътна връзка на път II-35 при км 41+248  с посока на движение от Плевен към квартал «Продимчец», 43-годишен при управление на лек автомобил е загубил контрол над превозното средство, напуснал е пътното платно и колата е паднала в канавка.

Водачът е транспортиран в болнично заведение, а по-късно е получена информация, че е починал. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

На 13 юли около 14 часа, в началото на прохода Троян-Кърнаре при километър 85+200 метра, 54-годишен при управление на товарен автомобил и движение в посока към с. Бели Осъм е напуснал пътното платно и се е блъснал в крайпътен камък. В

одачът е починал на място. По случая в РУ Троян е образувано досъдебно производство и работата продължава.

23-годишен е задържан в РУ Тетевен, след като на 12 юли около 17 часа при управление на лек автомобил в с. Български извор е спрян за полицейска проверка и след тестване за употреба на наркотични вещества, техническото средство е отчело наличие на канабис. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

На 12 и 13 юли, на територията на община Луковит е проведена специализирана операция на РУ Луковит и ЗЖУ-Плевен, с цел противодействие на битовата престъпност. В хода на предприетите действия полицейските служители са обходили 6 населени места, проверили са 44 лица и 33 МПС и за установени нарушения са съставили 1 акт и 6 глоби с фиш.

На 14 юли около 20.30 ч.  в село Скобелево, 26-годишен при управление на мотопед и движение с несъобразена скорост е напуснал пътното платно и се е ударил в бетонен блок. След произшествието водачът е откаран за преглед и лечение в болница, без опасност за живота.

Тестван е за алкохол и наркотици, като и двете проби са отрицателни. Съставен му е акт за нарушение на ЗДвП.

58-годишен е задържан за срок до 24 часа в РУ Троян, след като вчера около 15.40ч. при управление на лек автомобил в града е спрян за полицейска проверка и пробата му за алкохол е отчела 3.29 промила в издишания въздух. По случая е образувано бързо производство, на водача е съставен акт за нарушение на ЗДвП и му е издаден медицински талон за изследване на кръвна проба.

На 12 юли около 11.50ч. на ул. «Ген. Карцов» в Троян, товарен автомобил управляван от 68-годишен е потеглил след паркиране, като в резултат се е блъснал в паркиран в близост лек автомобил и в каменен зид на частен дом. При инцидента е пострадал водачът, който е прегледан в болница и е освободен за домашно лечение. Пробата му за алкохол е отрицателна, съставен му е акт за нарушение на ЗДвП.