От ОД на МВР Ловеч съобщават за трагичен инцидент. На 07 януари около 05.40 ч. на тел.112 е получен сигнал за пътен инцидент в с. Румянцево. На място е изпратен автопатрул на РУ Луковит, като е установено, че 42-годишен водач от селото при управление на лек автомобил „Ауди“ е напуснал платното за движение и се е преобърнал по таван в коритото на канал на река Златна Панега.  При произшествието на място са загинали водачът и 33-годишен пътник от същото превозно средство.

По случая в РУ Луковит е образувано досъдебно производство и е уведомен дежурен прокурор, като работата по установяване на причините за произшествието продължава.

От полицията информират и за проведени полицейски операции. В периода от 02 до 09 януари на територията на Луковит е проведена специализирана операция, в хода на която полицейските служители са извършили проверка на 287 лица и 275 МПС, като за установени нарушения са съставили 80 глоби с фиш по ЗДвП и 24 акта и са задържали 1 лице.

За същия период от време полицейска операция е проведена и на територията обслужвана от РУ Тетевен, като служителите са извършили проверка на 124 лица и 112 МПС, установили са 51 нарушения, за които са съставили 39 глоби с фиш по ЗДвП и 12 акта.

На 07 януари около 13.30 ч. на входа на гр. Троян откъм гр. Ловеч, 75-годишен от Плевен при управление на лек автомобил «Форд»  се е ударил в изградена от плоскости табела, с обемни светещи букви „Троян“, с издигнати над нея три пилона със знамена. От удара табела е унищожена, а един от пилоните на знамената е счупен. Водачът не е пострадал. По случая е образувано досъдебно производство и се изясняват причините за пътното произшествие.