Двама мъже на 33 и 27 години са задържани за срок до 24 часа в РУ Ловеч, за притежание на наркотични вещества, съобщават от ОД на МВР Ловеч.

Вчера в Ловеч за полицейска проверка е спрян лек автомобил, с който лицата са се придвижвали, извършена им е проверка, като в хода на  последвалите процесуално-следствени действия в чанта на задната седалка на превозното средство са открити и иззети пластмасово шише с червено-кафява, мътна течност и стъклена колба, с остатъци от същото вещество.

При обработване и тестване с полеви тест, течността е реагирала на метамфетамин. Последвали са претърсвания на адресите обитавани от двамата мъже, където полицаите са открили и иззели наркотични вещества /с неустановен към момента грамаж/, които при тестване с полеви тест са реагирали също на метамфетамин.

По случая са образувани две досъдебни производства и работа продължават служителите на РУ Ловеч.

От полицията съобщават и за пътен инцидент станал на 11 януари около 18.45ч. в землището на гр.Троян. 19-годишен младеж при управление на лек автомобил в посока с.Орешак е загубил контрол над превозното средство, напуснал е пътното платно и се е ударил в крайпътен скат-земна маса.

При произшествието е пострадал водачът и 17-годишен пътник от превозното средство, които са прегледани във ФСМП-Троян и са освободени за домашно лечение. Пробата за алкохол на 19-годишния водач е отрицателна. Съставен му е акт за нарушение на ЗДвП.

Парична сума в размер на около 100 лева и 80 кутии с цигари са отнети от кафе-аперитив в гр.Летница, в нощта на 10 срещу 11 януари. По случая е образувано досъдебно производство и работа продължават служителите на РУ Ловеч.

От 06 до 09 януари на територията обслужвана от РУ Тетевен е проведена полицейска операция, в хода на която служителите на местното полицейско управление са извършили проверка на 108 МПС и 124 лица, като за установени нарушения са съставили 24 глоби с фиш и 2 акта по ЗДвП и 4 акта по ЗБЛД.