22-годишна от Ловеч е задържана за срок до 24 часа в местното районно управление на МВР, съобщават от Областна дирекция на полицията в града. До ареста се е стигнало, след като на 24 февруари около 22.20 ч, на ул.”Подп. Александър Кусев” в града е установена да управлява лек автомобил след употреба на наркотични вещества.  По случая в РУ Ловеч е образувано досъдебно производство и работата продължава.

 В РУ Тетевен е образувано бързо производство срещу 24-годишен водач на лек автомобил, който вчера около 11.30ч. е установен да шофира в града, след употреба на амфетамин и метамфетамин. По случая е образувано бързо производство.

Полицията в Тетевен изяснява причините довели до сбиване между двама братя от с. Глогово от една страна и познати на тях лица от друга. Сигнал за инцидента е получен в РУ Тетевен около 16.25 ч. на 24 февруари, а след проведени незабавни опиративно-издирвателни мероприятия са установени и лицата – четирима мъже от селата Глогово и Галата, на възраст от 23 до 29 години. По случая е образувано досъдебно производство и служителите на РУ Тетевен продължават работа по установяване местонахождението на четирите лица.

На 24 февруари на територията на община Угърчин е проведена специализирана полицейска операция насочена срещу битовата престъпност, в малките населени места, с участието на служители от РУ Угърчин и ЗЖУ-Плевен.  В хода на предприетите действия полицейските служители са обходили пет населени места, извършили са проверка на 104 лица и 84 МПС, като за установени 17 административни нарушения са съставили 10 акта и 8 глоби с фиш.