Двадесет и четири стажанти от Франция, които са в Ловеч, имаха среща на 4 март с кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова. Младежите, на възраст от 16 до 21 години, са разпределени по учреждения за социални услуги и ще останат у нас три седмици. Обмяната е по европейски проект, всичките младежи са от една гимназия в град Льо Ман, Франция. Градът е известен с прочутото високоскоростно автомобилно състезание „24-те часа на Льо Ман“, по време на което автомобилите се движат почти непрекъснато в продължение на едно денонощие.

Това е поредният стаж, който осъществува асоциация „Доверие“ в Община Ловеч. Кметът Корнелия Маринова и зам.-кметът Венцислав Христов се запознаха с гостите и чуха техните впечатлени от Ловеч.

Гостите бяха придружени от Патрик Мусе от асоциация „Доверие“ и съпругата му Клодин, отдавнашни приятели на Ловеч и живеещи в близкото село Горан. Именно Патрик Мусе работи да популяризиране на подобни стажове на разменни начала, тъй като и ловешки ученици стажуват в побратимения град Лавал.