cheshmichki2509131Павлин Иванов

Навярно няма ловчалия, който да не се е спирал да пие вода от чешмичките в Градската градина. Всеки има някакъв спомен край тях, но така сме свикнали да са част от фона, че не обръщаме внимание на състоянието им.

Странно е, че по инерция употребявам „чешмичките“, защото от 4-те, работи само едно чучурче.

Разбираемо е, че сме в криза, няма пари, няма проекти и привеждането на чешмичките в приличен и работещ вид вероятно е доста скъпо начинание, с което стопанинът Община Ловеч не е в състояние да се справи сам.

Щом досега не е направено нищо, вероятно се касае ремонт за хиляди левове. Не искам да мисля, че на никой от властниците не му е направило впечатление досега състоянието на чешмичките в Градската градина .

Именно поради това разбиране и  желание да помогнем на нашата градска власт, правя предложение към гражданите на града да съберем средства, които да дарим на кмета Казанджиев. С тях той да разпореди ремонт.

Според мен са нужни желание и няколко десетки лева, а не хиляди, но тъй като не разбирам нищо от ремонти, най-вероятно жестоко съм се заблудил и затова, молбата ми е да съберем хиляди левове, ей така, за по-сигурно, пък и за да се обърне внимание и за да са доволни всички.

Като добри и грижливи поданици сме длъжни да изпълним васалният си дълг – да плащаме, да плащаме и пак да плащаме!

Надявам се, че ще ме подкрепите в това начинание!

9 коментара

  1. А чешмите на западналия за огромно съжаление “Стратеш”, “Баш бунара”.
    А някой да знае нещо за измислената идея на Общината за музея на банното дело в старата баня “Дели хамам” във Вароша?
    …Иначе ще подкрепя идеята за подаяние…!

  2. Аз НЯМА да дам! Ако кмета се постарае да направи града ни атрактивен за жителите и посетителите му, то и общината ще има приходи за всичките си нужди!!!

  3. Господин Иванов, поздравяваме Ви за тази публикация ! За съжаление, ако беше само тази чешма в това състояние,щяхме някак си да помислим , че така се е случило, а те всички чешми са пресъхнали – пред блок “Кокиче”, до паметника на Екзарх Йосиф І , на пазара, в градинката при автогарата, при жп – гарата и още на много други места . Просто някой е сметнал, че на ловешките граждани не им трябват чешми ! В градинката пред театъра пък си говореха граждани, че нарочно не се пускат чешмите, за да ходят хората в заведенията за безалкохолни напитки ! Дали пък е вярно ? Скоро по някоя от телевизиите предаваха за гр. Девин и какво мислите – там имат музей на чешмеджийството !!! Там хората уважават водата и от векове са тачели и занаята строеж на чешма !Ами отидете в гр. Свищов – красиви чешмички, красиви фонтани ! И само там ли ? Лесно е да се каже , че няма пари ! По-скоро е въпрос на некомпетентност при разпределяне на средства по приоритети !
    Народът ни е казал :”Никой не е по-голям от хляба ! ” Бихме добавили “и от водата, насъщната “! Защо управата в Ловеч така лековато подминава поддържането на чешмите в града , което най-малкото е неуважение към гражданите-данъкоплатци , но ни срами и пред гостите ?!

  4. Богатите в ловеч са с селски манталитет

  5. аман няма ли чорбаджии.. вместо за джипове мацки и круизи да отделят средства за облагородяване на обществените места ..

Comments are closed.