Село Балканец се готви да отпразнува с невероятен празник на духа, традициите и фолклора две вълнуващи юбилейни годишнини. На 15-ти юли на централния площад в селото, ще се проведе фолклорен празник – събор, посветен на 95 години от основаването на читалището и 70 години с името Балканец. Но това не е всичко, което прави този празник изключителен – две обичани звезди на българският фолклор ще зарадват публиката от сцената – Гуна Иванова и Поли Паскова.

Централният площад на с. Балканец ще се превърне в сцена на едно незабравимо фолклорно изживяване, а Гуна Иванова и Поли Паскова със своя талант и страст към народната музика ще създадат вълшебна атмосфера със своите великолепни гласове.

Село Балканец е готово да отвори обятията си за всички посетители, които искат да се потопят в красотата на българския фолклор и да отпразнуват 95 години от основаването на читалището и 70 години с името Балканец. Гуна Иванова и Поли Паскова са гарант за незабравимо музикално изживяване. Елате и бъдете част от тази незабравима празнична обстановка, която ще остави в душите ви топлина и спомени за цял живот.

ПРОГРАМА

  1. 30 ч. – Официално откриване и приветствие на гостите
  2. 00 ч. – Празничен концерт на Гуна Иванова
  3. 00 ч. – Празничен концерт на Станислав Мойнов, Ивелина Атанасова, Мирел Банков и Николай Бочев;
  4. 30 ч. – Празничен концерт на Поли Паскова