Павлин Иванов

Днес, на заседанието на Общински съвет Ловеч беше разгледана точка, по предложение на Данчо Заверджиев и Минчо Казанджиев, както и на техни колеги от БСП. Групичката около бившия кмет иска да бъде спряна обществената поръчка за сметосъбиране, което изтича в края на октомври 2018 г. (след 20 дни) и дейността да бъде дадена „ЕКО“ ЕАД.

На заседанието НЕ присъства представител на фирмата, нито член на борда на директорите. Становище на Изпълнителния директор, дали може а се справи, дали фирмата може да набави за броени дни близо 1 милион лева за да обезпечи поне малко дейността, не е представено.

На постоянните комисии, представител на фирмата също не се е появявал и не е ясно каква подготовка имат за тази дейност. Фирмата е отделно юридическо лице, със самостоятелно управление и никой, абсолютно никой, не може да я задължи да прави нещо, което не иска. Но това, одобрилите решението съветници, изобщо не знаят. Както не знаят и какво решават и какви последици ще има от тяхната неграмотност.

Въпреки липсата на какъвто и да е икономически анализ, липса на информация за ресурсна обезпеченост и поне някакво дори устно съгласие, групичката около Минчо Казанджиев и Данчо Заверджиев,  събраха нужните гласове и решиха да се даде сметосъбирането както на града, така и това на селата, на „ЕКО“ ЕАД!

Тук дори не говорим, че дори и фирмата да извади отнякъде (а няма откъде) необходимото огромно количество пари, самата съгласователна процедура по евентуален договор с Агенцията за обществени поръчки ще отнеме поне месец, след влизането на решението на Общински съвет в сила.

Да обобщя. Към този момент, не е ясно „ЕКО“:

  • желае ли да изпълнява тази дейност
  • Има ли пари, с които да закупи хиляди съдове за отпадъци
  • Има ли пари, с които да закупи поне 3 специализирани камиона
  • Ще спечели или ще загуби от тази дейност, тъй като Община Ловеч като възложител ще определи цената по договора

Гласувалите това решение, ако то бъде изпълнено, гарантирано създават криза със сметосъбирането за града. т.е. липсата на такова!

И ако съветници като Данчо Заверджиев, Соня Караянева, Ангел Заимов им е простено да бъдат неграмотни в икономическата наука, защото са завършили нещо друго (Заверджиев е със средно образование!), икономисти като Минчо Казанджиев и Кирил Гумнеров, ако са в Общински съвет за да работят в полза на града, не би трябвало да могат да вземат толкова глупаво решение, точно в този момент.

Още повече от гласувалите това решение има поне трима, които са в изддънка:

  1. Съветник, работещ в банка, придърпал парите на „ЕКО“ ЕАД веднага след смяната на борда, гласува за увеличаване на постъпленията, респективно, повече пари ще минават през неговата банка.
  2. Съветник, които не е известно с каква професионална квалификация е, също подкрепя предложението, само месец, след като бащата на този съветник, е назначен в „ЕКО“ ЕАД
  3. Съветник, със средно образование, предлага икономически решения! Още повече, че точно негово протеже, по негово предложение, беше сложено начело на „ЕКО“.

Третият съветник е само събирателен образ на чудовищната неграмотност и ниска обща култура на множество подвикващи, крякащи и също като него, неразбиращи материята, която гласуват.

А първите двама, са класически случай на конфликт на интереси!

Глупостта, егото, човешките комплекси, неграмотността, често водя до грешни решения, в грешно време, за които ще платят и точно онези хора от града, които са гласували за врякащите неграмотници.

И последно, като идея, Общината да си върне дейностите по сметосъбиране е чудесна. Такова искане предишното ръководство на фирмата беше заявило, но не срещна подкрепа нито от тези, същите съветници, нито от кмета на града. Напротив, бяха направени множество спънки.

Но начина, липсата на подготовка, крайно закъснялото време за подобен дебат и съответно, взимане на решения, изправят жителите на Ловеч пред доста силно миришещ еко проблем. Скоро

27 коментара

  1. “Отпочне”? Това македонски общински съвет ли е или български?

  2. Баси,я Яптен Ся Убъркаххххх.От тУЙ DEAT го прочетох,разбрах,че боклуците си имат имена.Моля ВЪ пояснетиа мъ?

  3. От известно време се питам другарят Заверджиев, вътре в ОбС с гласовете на Корнелия Моринова точно какво направи ама баш за избирателя си… мерси – отговор не търся… а Павлин намери себе си 😉

  4. Павлинчо го пише това, дето и той се наяде от ръката на ГЕРБ, на кмета и на ЕКО ЕАД

    1. Георги Тодоров ами със 130 семейни гласа стана общински съветник от ГЕРБ, после след два месеца му затвориха устата, като му дадоха постчето в ЕКО и две годинки не му чухме медното гласче. Но пък като го изритаха оттам нямаше как

    2. Тодор Иванов Тоше, то голямо семейство ще да е? В сегашния състав на ОС има хора с по 40 – 50 гласа, но не виждам това да е проблем за теб! Изпълнителен директор на фирма “ЕКО” ли е “постчето” ? А важно ли е, че на туй “постче ” , той спести над 400 000 лв на ловчалии?

    3. Спести от несвършени работи, това ако е пестене, заеби! Иначе грам не ми пука малко или голямо семейство е, щото всичките жалкари са влязли там заради партийните гласове, а не заради личността си(и преференциите). Нема нужда да лаят като са мишоци.

    4. Тоше, отдавна се отказах да споря с теб. Знам, че позицията “всички са маскари ” е много удобна и харесвана. Ще ти кажа само, че това, което си написал не е истина. Павлин Иванов като изпълнителен директор на фирма ЕКО и като оператор на депото , спести над 400 000 лв на ловешките данъкоплатци. И в това можеш да се увериш сам като провериш какви количества боклук са депонирани по негово време и преди него. Заради съмненията си за надписване на количествата депониран отпадък преди него, изпрати и сигнали към прокуратурата. Нещо, което беше част и от причините за атаката срещу него и целия тогавашен борд на директорите.
      Тоше, не само, че не са се икономисали дейности, а се увеличиха по негово време. Бяха закупени значителен обем техника и ДМА, които разшириха кръга от услуги и дейности, които извършва фирмата. Само ще ти дам пример за това със закупуването на Унимог и благодарение на Павлин Иванов за първи път започнаха да се косят значително количество площи по селата. И това са проверими неща от отчетите на дружеството. Да споменавам ли Стратеш? Кой бе главния “виновник ” да се приведе в приличен вид този символ на Ловеч?
      Това са факти, които се знаят и виждат от много хора. Съжалявам, че съм научен да боравя само с точни аргументи, а не със обидни думи като теб.
      Истината е една. Един честен човек беше отстранен от поста си, просто защото достойно служеше на Ловеч! И това взеха да го признават по сесии на ОС и тези, които го свалиха

  5. Когато бившите еко “експерти” правят журналистически анализ…Празни приказки..

    1. Ех, Христомире! Той, че е експерт отдавна го доказа.

    2. Нали Павлин Иванов не е прав, според теб? Дай аргументи де, обори го!

    3. Георги Тодоров Ти нали не пишеше за Ловеч от година? Забрави да почнеш с това изречение. Какво ти пука какво пиша?При други обстоятелства нямаше да има статия. Анадъмо?

    4. Да, защото ми писна от такива като теб! Стига с тези празни приказки, че направо ми се повръща. Павлин е написал нещо, давай де, обори го защо мислиш, че не е прав! Или да пишеш като хейтър е по – лесно?

    5. Защо така се палите от 2 мои изречения? Тц,тц. То и на мен ми писна от такива като теб, ама какво от това? И къде съм писал, че имам намерение да оборвам някого? Такива “експертни” разсъждения ги видяхме 2 години в реални действия. Не благодаря. Достатъчно ми беше.

    6. Георги, хайде да не превъзнасяш хвалипръцкото. Нагледахме се, наслушахме се на НИЩО КОНКРЕТНО, но поднесено със самочувствие.

    7. Емилия, дайте малко по – сериозно да говорим, защото това вече не се търпи. Бил говорил със самочуствие. Да, защото показа, че знае и разбира много неща и това лъсна с още по – страшна сила след смяната му. Защо с лека ръка минаха покрай ушите ви всички пари, които спести този човек на Ловеч? Или викаш 400 000 вече не ги броим за пари? Защо дума не каза, когато след него дружеството беше докарано до 120 000 лв загуба? Естествено, че сметосъбирането трябва да се извършва от общинска фирма. Естествено, че не трябва такива дейности да се дават на външни фирми, но не по този авантюристичен и безотговорен начин! Съзнаваш ли, че от 21 Ловеч ще се събуди без договор за сметосъбиране? За да изпълни тази функция ЕКО трябва да закупи редица неща, за които то няма пари в момента! Дори с решение на ОС не може да му се отпуснат , защото сесията е след тази дата! Хайде стига с тези личностни нападки, защото те не доведоха до нищо. Не си съгласна, ок! Кажи конкретно какво ще прави града ни след 21?

    8. Георги Тодоров не отричам 400бона,но не пренебрегвам и милионите които продължават да изтичат отчасти и заради него

    9. Махни си капаците и си слез от ушите, виж Ловеч -знай че още по-зле може да стане.

    10. Конкретно те питам, какво правим след 21? Как оценяваш работата на Павлин Иванов като изпълнителен директор на фирма “ЕКО ” , гледайки какво се случва след него и отчитайки факта, че част от тези, които го свалиха официално казаха, че неговата смяна е била грешка?

    11. Огледал се Илия и пак с тия ми е оценката, но тя не е важна. След 21ви ще си я караме както досега – даваме едни пари и не търсим качество

  6. Тоя неработещ общински съвет е по-многоброен от министерския съвет на Швейцария и Австрия взети заедно.

  7. ДОКАТО ХОРА КАТО ПОСОЧЕНИТЕ ЛИЦА СА В ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ,НИЩО ХУБАВО НЕ СЕ ОЧАКВА ДА СЕ СЛУЧИ

Comments are closed.