Глория Данчева, втора в листата на „Възраждане“ за област Ловеч, е силно ангажирана с проблемите на областта. Тя е общински съветник от групата на „Възраждане“ в ОбС Априлци и там активно работи за решаване на  местните проблеми. Родена е в гр.Ловеч и завършва Профилирана езикова гимназия „Екзарх Йосиф I” в града. През 2015 г. завършва Право в ЮЗУ „Неофит Рилски“ – гр. Благоевград. През 2018 г. завършва втора магистърска степен във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, специалност „Политология, дипломация и национална сигурност“. Работи в правната сфера в продължение на 5 години. През 2022 г. става член на Софийска адвокатска колегия и понастоящем практикува като адвокат.

Според нея ситуацията в областта е резултат от нецелесъобразното управление както на областния център, така и на общините в областта. На думи е свършено много, на практика областта е обезлюдена с повече от 25 000 души за последните 10 години, област без перспектива за младите, без привлечени инвеститори и модернизация на инфраструктурата.

Наболял проблем не само за областта, но и за цяла Централна България е водоснабдяването. Все още не е завършен проектът на язовир „Черни Осъм“, който следва да захрани както Ловеч, така и Плевен. Проектът за изграждането му започва още през 80-те години, но така и не се стига до завършването му поради бюрократични проблеми и липса на финансиране, а местните власти в областта се сблъскват с последиците от бездействието на властта през годините. Подмяната на остарялата и амортизирана водопреносна мрежа в областта и бързото и адекватно ремонтиране на авариите са решението, от което следва да се започне за предотвратяване на бъдещи водни кризи.

От основно значение за развитието на областта, а и за цяла Северна България, е изграждането, модернизацията и поддръжката на автомагистрала „Хемус“. Реализирането на този проект ще стимулира икономиката в областта, ще осигури бързата пътна връзка с големи градове, като Велико Търново и Варна. За развитието на областта и цяла Северна България от изключително икономическо значение е изграждането на автомагистрала „Хемус“. Създаването на бърза и ефикасна свързаност на областите в Северна България ще даде възможност на централен регион като област Ловеч да привлече инвеститори, да се разкрият работни места. Това ще стимулира младите и образовани хора да остават и да се реализират в областта.

Разрешаването на тези основни наболели проблеми в областта ще бъде приоритет за „Възраждане“ в област Ловеч. Получавайки подкрепата на гражданите от региона, ще работим за намирането на алтернативни и устойчиви решения.

 

Гласувай за „Възраждане“ с номер 12!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Платена публикация по договор!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.