Павлин Иванов

Във връзка с питания на съветници към кмета Маринова, относно наложени финансови корекции на Община Ловеч и платени от данъците на жителите на общината, отново публикувам статията от 27 април 2018 г.. Официалните отговори на Министерството на финансите и на Община Ловеч тогава се разминаваха с близо 430 000 лв..:

“Наложените финансови корекции на Община Ловеч от 1.01.2016 до 3.04.2018 г. са на стойност 947 932,54 лв. Това показва справката, получена по Закона за достъп до обществена информация от Министерство на финансите.

В отговор на идентично питане обаче, Община Ловеч отговаря, че глобите по проекти са на стойност 514 475.01 лв.

Министерството на финансите дава 8 проблемни проекта с наложени глоби, които жителите на община Ловеч са платили, докато Община Ловеч дава информация за 7 проекта с корекции. Губещият се проблемен проект е по  “Околна среда” 2007-2013 “Подобрение на водоснабдителната и канализационна система на гр. Ловеч”, като санкцията (за сведение на Община Ловеч) е наложена на 20.4.2016 и е на стойност 424 749,43 лв.

Това са фактите. Изводите са, че ловчалии плащат чрез данъците си, заради грешките на ръководената от кмета Маринова администрация. А ресорните комисии в Общински съвет, разбира се, не се интересуват.

Ето и самите справки:

 

1 коментар

  1. Поздравления, Павлине, за публикуваната полезна информация! А сега да видим колко ловчалии ще коментират тези твърде сериозни и тревожни за града ни факти. Иначе на маса и на кафе се правим на големите анализатори или се подсмиваме иронично на малцината, които все пак изразяват някаква позиция. Затова няма млади хора в Ловеч, затова няма никаква динамика – причината е една единствена – апатията, безразличието и скотското търпение на всички потърпевши към случващото се около нас, към калпавато и кухо кметско управление, наложено ни от Чичко Паричко!! 🙁

Comments are closed.