omisiqtransport306161На заседание на Областната комисията по транспорт, което се проведе на 3 юни в Областна администрация, бяха гласувани промени в маршрутни разписания по предложение на общините Тетевен, Летница и Севлиево.

Николай Влаевски от община Тетевен аргументира предложението за исканата промяна по маршрута София – Тетевен от републиканската транспортна схема /РТС/. Тя се състои в това, че се променя часът на тръгване от Тетевен – не в 7.00 ч., както е сега, а в 7.30 ч., като се добавя и спирка в с. Гложене. Предлаганата промяна е съгласувана с кметовете на заинтересованите общини и областните управители. За това и Комисията днес реши маршрутно разписание по направление София – Тетевен от РТС да бъде представено на Областен управител на област Ловеч за съгласуване и изпратено в ИА „Автомобилна администрация” за разглеждане и приемане на промени в РТС.

На заседанието днес се разгледаха и предложенията за промяна на маршрутно разписание от републиканската пътна мрежа по направление София – Севлиево. Тя също се състои в изменение на часа на тръгване от Автогара Севлиево и съответно променени часовете на пристигане и тръгване по останалите спирки от разписанието. Те също подлежат на съгласуване от областния управител и ще бъдат изпратени в ИА „Автомобилна администрация” за разглеждане и приемане на промените в републиканската пътна мрежа.

omisiqtransport306162На заседанието днес в аванс се разгледа и постъпило в областната комисия предложение от община Летница за корекция в часовете и километрите по трите маршрутни разписания Ловеч – Летница. Ако представените корекции бъдат съгласувани с община Ловеч, което към момента не е направено, промените ще бъдат представени на областния управител за утвърждаване и отразяване в Областната транспортна схема.

Заседанието на Областната комисия по транспорт бе водено от зам.-областния управител Драгомир Кавалски, председател на комисията.