Нова сглобка – моделът Страцимир Петков ще реанимира проваления модел Корнелия Маринова

Георги Терзийски ГЕРБ/СДС

Страстите се нажежават с напредване на времето до балотажа. Опонентът ни днес твърди, че битката не е за АМ Хемус, а за модела “ГЕРБ”. Не, господин Петков, битката е и за АМ „Хемус“.
Искате да си говорим за модела “ГЕРБ” ли?! Добре! Моделът “ГЕРБ”, с който плашат Ловеч, промени Бургас, Враца, Стара Загора, Хасково, Варна, Казанлък, Габрово и много други населени места.
Моделът “ГЕРБ” промени Луковит, Угърчин, Априлци, Тетевен.
Моделът “ГЕРБ” помогна на кметовете на Летница и Ябланица да заслужат доверието на съгражданите си, заради добрата си работа и направеното за тях. Дори в община Троян с председател на общински съвет от ГЕРБ и кмет от БСП, благодарение на модела “ГЕРБ” се направиха много добри неща. И Донка Михайлова, от която, г-н Петков, се опитвате да се учите, като опитен политик признава това и благодари на ГЕРБ. Адмирации.

Ето това е истината. Моделът “ГЕРБ” работи. И ние искаме да бъдем като общините, където той е сработил и е променил облика на градове и села.

Проблемът на Ловеч е друг, има си име. Моделът “Корнелия Маринова” . Този модел се провали, и повлече и Ловеч. И нашият опонент, който така емоционално призовава да се спаси общината от модела “ГЕРБ” , разбирай от модела “Корнелия Маринова” , всъщност няма нищо против да се радва на подкрепата й, която вече и кучетата в Ловеч виждат, и за която знаят много хора. Личната, персоналната ѝ подкрепа. И тази другата, която показва чутовните ѝ усилия да злепостави ГЕРБ.

То не бяха предложение за нов герб, то не бяха обществени поръчки, за да се заговори, че ГЕРБ за последно иска да фалира общината, то не бяха привиквания на служители, то не бяха срещи в кабинета й. Разчитайки на това, че ГЕРБ няма да нападне ГЕРБ. Само че сбърка.

Сглобката вече е готова, тя работи и то здраво. Въпрос на оцеляване е, както пише опонентът ни. Само че не на оцеляването на ГЕРБ, а на оцеляването на модела “Корнелия Маринова” . Е, няма да оцелее. А опонентът ни трябва да е много внимателен на кого се доверява и чия подкрепа приема безрезервно. Човек, боравещ с икономически инструменти, в това число и лихви, ги знае тези работи.

Накратко – моделът “Корнелия Маринова” оттече в канала. Неговият край дойде с новия кандидат на ГЕРБ. И жителите на Ловеч го разбраха. Единственият начин да продължи моделът “Корнелия Маринова” , е той да бъде реанимиран от предлагания ни модел “Страцимир Петков” , с лихвата обаче.

Сега малко за модела “Страцимир”.

Какво очакват жителите на Ловеч от човек, който в професионалния си път е печелил благосъстоянието си от бедността, слабостите и зависимостите на хората. Дори само в тези занимания прозира въпиюща бездуховност, нещо сбъркано в начина на мислене. Това не е професия, това е тежка диагноза, същност, която издава липса на всякаква емпатия, чувствителност към човешките страдания, и доза алчност. Питам как такъв човек има претенцията да иска доверието на същите тези хора, убеждавайки всички нас, че ще ни направи благосъстоятелни и проспериращи, превръщайки ни на практика в стока в заложна къща.

Това ли искаме – бездуховност, гарнирана с арогантността, от която искаме да избягаме. Не, аз не искам това и още 30 % от гласувалите на първи тур не искат това. И на балотажа още повече хора ще кажат, че не искат да стават стока в заложната къща на модела “Страцимир Петков” . Защото лихвата му ще платим всички.

ГЕРБ направи това, което можеше да направи, за да спаси Ловеч от модела “Корнелия Маринова” – не я издигна за кмет, не застана зад нея, не я подкрепи. Няма нищо по-страшно в политическия живот от отмъщението. В момента тя прави точно това – отмъщава си заради нараненото си его. Да, тя не можа да преглътне его, лични амбиции и щения.

За разлика от много други хора, които дори не притежаваме тези характеристики и искаме само едно – градът и общината ни да добият не само друг вид, а друг живот. И такива има във всички партии и коалиции, има сред хората във фейсбук, има сред хората в селата и хората в кварталите, има ги сред всички ловчалии, има ги сред лекарите, сред работниците, сред хората в администрацията, има ги сред нашите възрастни родители, има ги сред младите хора на града ни.

И спрете да мърсите с измислените си обвинения въздуха на нашия град.

Ловеч трябва да бъде обичан!

 

Платена публикация по договор