От ОД на МВР Ловеч, съобщават за множество пътни инциденти станали на територията на област Ловеч през почивните дни. На 05 септември в 18:50 ч. в гр. Ябланица, две деца на 8 и друго на 6 години, които са се возили на колело и са се спускали по стръмна улица, не са успели да спрат и са се ударили в задната гума на багер, управляван от 34-годишен мъж.

При сблъсъка е пострадало 8-годишно момиченце, което е откарано в болница без опасност за живота, а другите две деца са с охлузни рани. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

27-годишен е задържан за срок до 24 часа в РУ Тетевен, след като на 5 септември около 21.30ч. при управление на лек автомобил в града е спрян за полицейска проверка и пробата му за алкохол е отчела 1.24 промила в издишания въздух.  Установено е също , че регистрационните табели на управляваното от мъжа превозно средство са издадени за друг лек автомобил. По случая е образувано досъдебно производство и работа продължават служителите на РУ Тетевен.

На 6 септември около 21.50ч. в землището на гр.Ябланица, 21-годишна жена при управление на лек автомобил е загубила контрол над превозното средство и се е блъснала в мантинела. При инцидента е пострадало 17-годишно момче /без опасност за живота/, което се е возило на предната седалка. Пробите за алкохол и наркотици на водачката са отрицателни. По случая е образувано досъдебно производство и служители на РУ Ябланица продължават работа.

22-годишен е задържан за срок до 24 часа в РУ Троян, след като на 5 септември в гр.Априлци е установен да държи пакетче с 10 зелени желирани бонбони, които след изследване с полеви тест са реагирали на канабис. По случая е образувано досъдебно производство.

На 06 септември около 15.15ч в с.Дебнево, 55-годишен мъж при управление на конска каруца е загубил контрол над животното и каруцата е блъснала два паркирани автомобила.  След медицински преглед е установено, че водачът е със счупена челюст, а пробата му за алкохол е отчела 2,6 промила алкохол в издишания въздух. Съставени са му два акта за нарушение на ЗДвП.

На 6 септември около 10.30ч. в с. Слатина, 80-годишен мъж при управление на лек автомобил и движение на заден ход е ударил 93-годишен пешеходец. Пострадалият е със счупена  шийка на ляво бедро. По случая е образувано досъдебно производство. 

44-годишен е задържан за срок до 24 часа в РУ Троян, след като на 7 септември около 22 часа при управление на лек автомобил в града е спрян за полицейска проверка и пробата му за наркотици е отчела положителен резултат за матамфетамин. В РУ Троян е образувано досъдебно производство.