От ОД на МВР Ловеч съобщават за множество пътни инциденти станали на територията на област Ловеч през почивните дни. На 10 май около 21 часа в гр. Ябланица, 20-годишен при управление на лек автомобил е блъснал внезапно излязло на пътното платно 3-годишно дете.

В резултат на пътния инцидент детето е леко пострадало, но по преценка на медицинските лица е изпратено на повторен преглед. Водачът е правоспособен, но при тестване с техническо средство за наркотични вещества пробата му е отчела положителен резултат. Мъжът е дал кръвна проба за химичен анализ, задържан е за срок до 24 часа в РУ Ябланица и по случая е образувано досъдебно производство.          

На 11 май около 10.15ч. на второкласен път II-35 в землището на с. Сливек, 54-годишен при управление на лек автомобил и без спазване на дистанция е ударил движещия се пред него друг автомобил, с водач 20-годишен мъж, който в този момент е намалил скоростта си и е спрял поради възникнало препятствие на пътя. При инцидента леко пострадал е един от водачите, а на 54-годишния водач е съставен акт за нарушение на ЗДвП.

На 11 май около 12.30ч. на ПП I-4 при км. 23+383, на кръстовище за с. Лесидрен, 42-годишен при управление на лек автомобил «Форд» и опит за заобикаляне на спрелия пред него на кръстовището за завиване наляво към с. Лесидрен лек автомобил “Мерцедес С 200” с водач 62-годишен, се удря в задната му лява част, след което «Форд»-а продължава движението си и навлиза в насрещната лента, където се сблъсква челно в движещия се в посока към Варна лек автомобил «Мерцедес» със софийска регистрация и управляван от 37-годишен мъж.

В резултат на пътния инцидент са пострадали 63-годишна жена и 4-годишно дете, които са пътували на задната седалка в колата със софийска регистрация. Те са откарани за преглед към болнично заведение. И тримата водачи са тествани с техническо средство за алкохол и наркотици, като пробите им са отрицателни.

По случая е образувано досъдебно производство и се изясняват причините за произшествието.

20-годишен е задържан за срок до 24 часа в РУ Тетевен, след като на 11 май около 03.30ч. при управление на лек автомобил в града е спрян за полицейска проверка и е установено, че шофира след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 1,37 промила. Водачът е дал кръвна проба за медицински анализ и му е съставен акт за нарушение на ЗДвП, а по случая в РУ Тетевен е образувано досъдебно производство.

На 12май около 11.30ч. в Луковит,  17-годишен, неправоспособен, при управление на мотоциклет без регистрационна табела, при движение в посока от София към Плевен е ударил в задната част движещ се пред него лек автомобил. При произшествието е пострадал мотоциклетистът, който е с избити зъби и охлузни рани и след преглед е освободен за домашно лечение. Пробите за алкохол на двамата водачи са отрицателни, а на мотоциклетиста са съставени 3 акта по ЗДвП: по чл. 23, ал.1; по чл.150а ал.1; и по чл.140 ал.1, пр.1 

На 13 май около 01.40ч на ПП I-3 в землището на гр.Луковит, 54-годишен румънски гражданин при управление на товарен автомобил с румънска регистрация е загубил контрол над превозното средство и се е блъснал в мантинелата по посока на движението си, след което е навлязъл в насрещна лента и се е ударил в отсрещната мантинела. Незабавно към мястото на произшествието са изпратени екипи на полицията и Спешна помощ, които са контатирали смъртта на водача. Извършен е оглед и по случая е образувано досъдбно производство за установяване на причините за пътното произшествие.