На 14 декември, след получен сигнал, служители на РУ Луковит са извършили проверка на частен имот в с. Торос, обитаван от 46-годишен мъж. За това информират от ОД на МВР Ловеч. Открито и иззето по надлежният ред е гладкоцевно оръжие-пушка, без изписана марка, модел и фабричен номер, както и 27 патрона – 22 кал. По случая в РУ Луковит е образувано досъдебно производство и продължава работата по документирането на цялостната престъпна дейност на лицето.

В РУ Троян е образувано досъдебно производство и се работи по установяване на извършителят на кражба, на сумата от 70лв., отнети от частен дом в с. Голяма Желязна. Сигнал за кражбата е получен в полицейското управление сутринта на 14 декември, работата по случая продължава.                                                 

През вчерашния ден на територията на Ловеч е проведена специализирана операция за подобряване на пътната обстановка в региона, в хода на която полицейските служители са извършили проверка на 41 МПС и 50 лица, като за установени нарушения са съставили 15 глоби с фиш по ЗДвП.