Четирима пострадали в две катастрофи

От ОД на МВР Ловеч съобават че на 30 септември около 14.00 часа в Троян, на кръстовището образувано от ул. „Васил Левски“ и ул. „Акад. А. Балевски“, 84-годишен от Троян при управление на лек автомобил и при наличие на пътен знак Б-2, не е пропуснал и е блъснал движещия се по път с предимство друг лек автомобил, с водач 44-годишен мъж от с.Орешак. При сблъсъка е пострадала 38-годишна пътничка от потърпевшото превозно средство, която е откарана за преглед в болница след което е освободена за домашно лечение.

Пробите за алкохол на двамата мъже са отрицателни, а на по-възрастния водач е съставен акт за нарушение на ЗДвП.

В понеделник oколо 08.00ч. на път II-35, при km 57+700 в района на с.Абланица, 63-годишен мъж при управление на лек автомобил „Рено“ е навлязъл в лентата за насрещно движение и е последвал страничен удар с движещия се към Ловеч влекач „Скания r500“, с водач  54-годишен.

Непосредствено след това е последвал удар на «Рено»-то в лек автомобил „Опел», който се е движел след товарния автомобил. В резултат на произшествието са пострадали водачът на «Опел»-а и трима пътници в същото превозно средство – мъж и две жени, които са откарани за лечение в болница, като по първоначална информация са без опасност за живота.

По случая в РУ Ловеч е образувано досъдебно производство и работата продължава.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.