От Областна дирекция на полицията в Ловеч съобщават, че на 05 февруари около 15.35 ч. в Троян, на кръстовището на ул.“Радецки“ и ул.“Хр. Ботев“, 74-годишна жена от Варна при управление на лек автомобил е преминала на червен сигнал на светофарната уредба и се е ударила в друг лек автомобил. При инцидента е пострадала водачката, която е откарана за преглед в болница и е освободена за домашно лечение. Пробата й за алкохол е отрицателна, съставен е акт за нарушение на ЗДвП.

47-годишна жена е с леки наранявания след като на 06 февруари около 14.00 часа в Луковит, 22-годишна при потегляне с лек автомобил е преминала през крака на потърпевшата. Жената е откарана за преглед в болница и е освободена за домашно лечение. Пробата за алкохол на водачката е отрицателна, съставен й е акт за нарушение на ЗДвП.

30-годишен е задържан за срок до 24 часа в РУ Тетевен, след като на 04 февруари около 15.00ч. е установен да управлява лек автомобил в града след употреба на наркотични вещества. Водачът е тестван с техническо средство, което е реагирало положително на амфетамин. По случая е образувана проверка.