В РУ Троян е образувано бързо производство и за срок от 24 часа е задържана 41-годишна жена от града, която на 13 февруари около 22.50ч. е установена да управлява лек автомобил по ул. «Христо Ботев» в Троян след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 1,34 промила.

В РУ Угърчин е образувано досъдебно производство и за срок от 24 часа е задържан 37-годишен жител на града по подозрение, че е извършител на кражба на каруца от частен дом в гр.Угърчин. Кражбата е извършена на 13 февруари, като малко по-късно в резултат на проведени издирвателни мероприятия от полицейските служители каруцата е намерена и иззета по съответния ред. Работата по случая продължава.

Полицаи от РУ Тетевен са задържали за срок от 24 часа 17-годишен младеж след като при извършен му личен обиск в джоб на връхната му дреха е открита хартиена опаковка със суха, зелена, тревиста маса, с бруто тегло 0.9 гр. реагираща при направен полеви тест на канабис. По случая е започнато разследване по досъдебно производство и  работата продължава.