От Областна дирекция на полицията в Ловеч съобщават, че двама мъже, на възраст 25 и 35 години са задържани за срок до 24 часа в РУ Троян, като съпричастни към извършена на 30 ноември около 00.20 ч. кражба на лек автомобил «Фолксваген Голф»  от улица в Троян. Малко по-късно превозното средство е установено от полицейски автопатрул на пътя срещу разклон за с. Калейца, а двамата мъже са задържани.

При тестване на 25-годишния мъж с техническо средство, в качеството му на водач на отнетата кола, е установено, че той е управлявал под въздействието на наркотични вещества.  По случая е образувано досъдебно производство и работа продължават служителите на РУ Троян.

 40-годишен мъж е задържан за срок до 24 часа в РУ Тетевен, след като на 29 ноември около 17.30ч. в града е спрян за полицейска проверка и с помощта на техническо средство е установено, че шофира след употреба на наркотични вещества. На водачът са съставени 2 акта – по ЗДВП и по КЗ, образувано е и бързо производство. Работата по случая продължава РУ Тетевен.

В РУ Ловеч е образувано досъдебно производство и се работи по разкриването на кражба на компютър и електрожен, извършена в нощта на 28 срещу 29 ноември, от офис в землището на с. Баховица. Работата по случая продължават служителите на РУ Ловеч.