От ОД на МВР Ловеч съобщават, че 50-годишен, криминално проявен и осъждан е установен след проведени оперативно-издирвателни мероприятия от служители на РУ Троян, като съпричастен към извършена кражба на музикална уредба от частен дом в с.Орешак. Сигнал за кражбата е получен на 10 ноември, като в хода на работата и последвалите процесуално-следствени действия, полицейските служители са извършили претърсване на имот в Троян, обитаван от 50-годишния мъж, където открадната вещ е открита.

При работа с лицето е установено, че за времето от м.юни до 10 ноември 2022 год.  той е извършил още 5 кражби от имоти в кв. «Ливадето», при които е отнел две моторни косачки, ъглошлойф, домашна посуда и др. Част от вещите са открити и иззети от дома му по съответния ред.

По случая в РУ Троян е образувано досъдебно производство и продължава работата по документиране на цялостната престъпна дейност на лицето.

В друг случай, 28-годишен от Угърчин е установен, като извършител на незаконна сеч в землището на града. На 12 ноември в РУ Угърчин е получен сигнал за извършена незаконна сеч в наследствена гора, като мястото е посетено от служители на местното районно управление и РДГ-Ловеч. Констатирана е незаконна сеч на 5 дървета от цер, с обща кубатура около 10 пр. м3, от категорията дърва за огрев, като след проведени оперативно-издирвателни мероприятия е установен и извършителят – 28 годишен от Угърчин.

Служителите на РДГ-Ловеч се изготвили 2 констативни протокола и 1 акт по ЗГ, а в РУ Угърчин е започнала проверка за престъпление по чл.235, ал.1 от НК. Работата по случая продължава.

На 12 ноември в РУ Ловеч е получен сигнал, че около 03.00часа от търговски обект на ул.«Васил Левски» в града са отнети 3 кутии цигари и парична сума. По случая е образувано досъдебно производство и работа продължават служителите на РУ Ловеч.

През почивните дни, служители на РУ Ловеч и ДГС-Ловеч са извършили проверка на ЛРД-Летница. Проведен е инструктаж на ловците, като особено внимание е обърнато на правилното транспортиране на огнестрелното оръжие и поставянето на заключващо устройство на спусковата скоба, с цел недопускане на произшествия преди, по време и след ловния излет. Проверени са 12 ловци, като нарушения не са констатирани.