От ОД на МВР Ловеч съобщават за два пътни инцидента станали в Троян през изминалото денонощие. В 15.30 ч. на ул. «Ген. Карцов» в Троян, 22-годишен при управление на лек автомобил не е спазил достатъчно разстояние от движещия се пред него друг лек автомобил и го е блъснал в задната част. При инцидента са нанесени материални щети. Пробите за алкохол на двамата водачи са отрицателни, но при тестване с техническо средство за наркотици, пробата на 22-годишния водач е била положителна за амфетамин.

По случая е образувано досъдебно производство, а водачът е задържан за срок до 24 часа в РУ Троян.

Около 17.30 ч. на ул. «Опълченска» в града, 65-годишен при управление на лек автомобил е блъснал 54-годишна пешеходка, която е пресичала пътното платно /не на пешеходна пътека/. Пострадалата е с охлузни рани, без опасност за живота. Прегледана е във ФСМП-Троян и е освободена.

Пробите за алкохол на водача и пешеходката са отрицателни. Съставени са им актове за нарушение на ЗДвП.

На 13 декември служители на РУ Угърчин и представители на ТД ”Митници”- Русе, са провели специализирана операция за предотвратяване на съхранението и разпространението на акцизни стоки без български акцизен бандерол. В хода на предприетите действия е извършена проверка в частен дом в с.Кирчево, обитаван от 58-годишен мъж.

Полицаите са установили общо 17 туби с различна вместимост и общ обем от 360 литра  високоградусов етилов алкохол /ракия/, без български акцизен бандерол. Собственикът не е представил и документ за платен акциз.  По случая е образувано досъдебно производство  по описа на ТД “Митници” – Русе за престъпление по чл.234, ал.1 от НК, тубите с течност са иззети и работа продължават служителите на РУ Угърчин.

29-годишен е задържан за срок до 24 часа в РУ Троян и срещу него е образувано бързо производство, след като е установено, че на 13 декември е проникнал в частн дом в с.Добродан и е отнел  електрическа машинка за подстригване и зарядно устройство към нея. Работа по случая продължават служителите на РУ Троян.