На 20 май бе открита строителна площадка за обект „Обновяване на парково пространство“ (градинката при НУПИ „Проф. Венко Колев“). Избраният, след проведена процедура по Закона за обществените поръчки, изпълнител е „Геоцвет“ ЕООД, гр. Ловеч, представлявано от Георги Георгиев.

Строително-монтажните работи, които възлизат на обща стойност 262 996,75 лв., са финансирани от Държавен фонд „Земеделие“.

Предстои започване работа по обекта, като в проекта е предвидено ново парково оборудване, включващо: изработка, доставка и монтаж на дъгообразни пейки; кръгли маси; композиция от пейки с поцинкована метална конструкция; паркова мебел тип „шезлонг“. Настоящата алейна мрежа ще се запази, предвидено е поставяне на нови бордюри и нов асфалтов слой. На територията на парка са проектирани няколко изцяло нови елемента – полукръгла сцена с куполен покрив върху съществуващото корито на нефункциониращия шадраван, с амфитеатрални места за сядане; кът с чешма. На територията на парка към момента няма парково осветление, като в проекта са предвидени стълбове с осветителни тела по основните алеи и кътове, както и декоративно осветление по цялата дължина на подпорната стена.

Работата започва с подготовка на терена, като срокът за изпълнение е 200 календарни дни, а представителят на фирмата-изпълнител увери кмета, че се стреми обектът да бъде изпълнен преди крайния срок.