В с. Голям извор официално бе открита новоизградената зона за отдих в местността „Ореша“. На събитието присъстваха кметът на Община Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева, кметът на Голям извор – Илиян Маринов, общински съветници, гости и жители на селото.

Проектът „Изграждане на зона за отдих местност „Ореша“ в с. Голям Извор, община Тетевен” е изготвен в съответствие с План за интегрирано развитие на Община Тетевен 2021 – 2027 г. и в рамките на Националната кампания „Чиста околна среда 2024“, финансирана от ПУДООС към МОСВ.

Проектът включваше дейности като подравняване на терена и изграждане на дървен навес до чешмата, полагане на каменна настилка върху стоманобетонната основа на беседката, направата на дървени пейки, грундиране, лакиране на дървените елементи и др.

С реализацията на проекта се цели подобряване на екологичната обстановка в селото, създаване на по-приятна и облагородена физическа среда, както и създаване на условия за по-добро оползотворяване свободното време на жителите и гостите на селото.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.