За блъсната пешеходка съобщават от ОД на МВР Ловеч. Инцидентът е станал на 11 юли около 09.00 ч. в гр.Априлци. 46-годишна жена при управление на лек автомобил е блъснала движеща се в същата посока 79-годишна пешеходка. Пострадалата е откарана за преглед и лечение в болнично заведение, а водачката е тествана за алкохол и наркотици, като пробите са отрицателни.

По случая е образувано досъдебно производство и РУ Троян продължава работа.

20-годишен е задържан за срок до 24 часа в РУ Тетевен, след като на 11 юли около 15.30 ч. при управление на лек автомобил в с. Градежница е спрян за полицейска проверка и пробата му за наркотици извършена с техническо средство е отчела положителен резултат за метамфетамин и амфетамин.

По случая е образувано досъдебно производство и служители на РУ Тетевен продължават работа.

Вчера около 16 часа в с. Галата, полицейски автопатрул на РУ Тетевен е спрял за проверка лек автомобил, с водач 20-годишен местен жител. В хода на проверката и последвалия личен обиск на лицето, в портфейл поставен в джоб на дрехите му са открити 6 хартиени опаковки, сгънати по специфичен начин и съдържащи бяло кристалообразно вещество, с общо бруто тегло 1.87 грама. При последвал полеви наркотест веществото е реагирало на метамфетамин.

Водачът е тестван с техническо средство за употреба на наркотични вещества, като пробата е отчела положителен резултат за амфетамин и метамфетамин.

Мъжът е задържан за срок до 24 часа в РУ Тетевен, а по случая е образувано досъдебно производствои работата продължава.

На 9, 10 и 11 юли, на територията обслужвана от РУ Ябланица е проведена специализирана операция, в хода на която полицейските служители са извършили проверка на 154 МПС и 165 лица и за установени общо 69 нарушения са съставили 2 акта по ЗБЛД и 6 акт и 60 глоби с фиш по ЗДвП и са връчени 7 ел.фиша.

На 9 юли, полицейска операция по метода на широкообхватния контрол за подобряване на пътната обстановка е проведена на територията на гр.Тетевен. Пътните полицаи са проверили 36 лица и 32 МПС и за установени нарушения са съставили 6 глоби с фиш по ЗДвП, 1 глоба с фиш по ЗБЛД и са връчили 4 ел.фиша.