От ОД на МВР Ловеч съобщават, че в РУ Троян за срок до 24 часа са задържани 6 лица на възраст от 19 до 33 години по подозрение в държане и разпространение на наркотични вещества. На 31 януари след получен сигнал и предприти незабавни действия, служители на РУ Троян са спрели за проверка лек автомобил, с който са се придвижвали част от лицата.

В хода на процесуално-следствените действия и последвалата проверка на превозното средство, на различни места в автомобила е открита суха, зелена тревиста маса-канабис, с бруто тегло 26 грама. По случая в РУ Троян е образувано досъдебно производство и работата продължава.

38-годишен от с.Глогово е задържан в РУ Тетевен за притежание на незаконно огнестрелно оръжие.

Вчера, служители на местното районно управление са спрели за проверка лек автомобил, управляван от 44-годишен мъж от Глогово и пътник 38-годишен жител на същото село. При проверка на превозното средство полицейските служители са открили гладкоцевно ловно оръжие, с неустановен сериен номер, като пътникът в превозното средство е информирал, че е негово и не притежава документи, каквито се изискват по закон. По случая в РУ Тетевен е започнало бързо производство, а мъжът е задържан за срок до 24 часа. Работа по случая продължават служителите на РУ Тетевен.

На 31 януари, при съвместна операция за установяване на закононарушения свързани с добива, транспортирането, съхранението, преработката и търговията с дървесина, служители на РУ Тетевен, РДГ-Ловеч и ДГС Тетевен са извършени проверки в обекти на територията на общината. Установени са общо 6 нарушения по Закон за горите, за които компетентните служители са съставили 6 акта по ЗГ за съхранение на незаконно добити дърва за огрев.

Полицейски операции

Луковит – На 31 януари за времето от 9 до 11 часа в града е проведена полицейска операция по широкообхватния метод, в хода на която служителите са извършили проверка на 35 МПС и 35 лица, като за установени нарушения са съставили 11 глоби с фиш по ЗДвП.

Ловеч – за времето от 14ч. до 15.30ч. полицейските служители са проверили 60 МПС и 78 лица, като за констатирани нарушения са съставили 1 акт и 10 глоби с фиш по ЗДвП и са връчили 3 електронни фиша.