troyandeca405153Маргарита Генкова

Нов кмет, заместник-кметове, председател на Общинския съвет и секретар оглавиха Община Троян за един ден. Това се случва в рамките на националната кампания за ученическо самоуправление, която се провежда във връзка с Деня на Европа /9 май/ и вече е традиция в нашия град.

„Вие сте бъдещето и вие някой ден ще заемете нашите места тук. В общината се вземат много важни решения и управлението е голяма отговорност. Дано тези няколко часа днес ви бъдат полезни. Ще видите какво всъщност се случва в общината, ще се запознаете с работата, а защо не това да породи у вас интерес и желание един ден това да стане работното ви място. Защото и институциите, и бизнесът се нуждаят от млади, образовани и инициативни хора, хора с модерно мислене и новаторски идеи“. С тези думи кметът Донка Михайлова се обърна към младежите, преди да започне първата оперативка с новия управленски екип.

troyandeca405152            Единайстокласникът от Професионалната гимназия по механоелектротехника Станислав Мойнов стана дубльор на троянския кмет. Неговите съученици и преподаватели го познават като млад човек със сериозно и отговорно отношение към всички училищни дейности, с отличен успех и организационни качества. Активни са участията му и в извънкласни дейности / олимпиада по лабораторна практика; публичен дебат; член на НЧ „Просвета-1920“ в кв. Велчевски; участник във ВИГ към училището по проект „Да направим училището привлекателно за младите хора“.

Звездалин Здравков – 12 клас в СОУ „Васил Левски“, с. Черни Осъм   стана колега на зам.-кмета Ангел Ангелов.   Отличен спортист /участва в училищните отбори по футбол и волейбол; ски-учител/; участва в международния обмен по програма „Еразъм“ във Франция; танцьор е към фолклорния състав „Хайде пак“ при читалището в Черни Осъм.

Заместничка за няколко часа на зам.-кмета Поля Димова   беше дванадестокласничката от НГПИ „Проф. Венко Колев“, специалност „Художествена керамика“ – Стефани Христова. Девойката притежава богата обща култура и има амбиции за по-нататъшно развитие в областта на изкуствата. Успешни са нейните участия в организираните от Министерството на културата конкурси.

Габриела Ангелова – 11 клас в СОУ „Св. Климент Охридски“ седна в стола на Председателя на ОбС инж. Ангел Балев. Габриела е председател на Ученическия съвет, отлична ученичка.;

troyandeca405151       Секретарят на Общината Нели Стайкова имаше за колежка Деница Босева в 11 клас на СОУ „Васил Левски“ / професионална паралелка „Организация на хотелиерството/. Момиче с изключително отговорно отношение към учебната и професионална дейност, отговорник на класа, с отличен успех, с активно участие в инициативи на училищно и общинско ниво. По време на Седмата панорама на професионалното образование в България тя печели трето място в категорията „Най-добър млад сервитьор – сомелиер“.

Учениците, заедно с титулярите, изпълняваха предвидените за днешния ден работни задължения, решаваха конкретни въпроси, запознаваха се с естеството на административната работа в общината. Те споделиха, че са останали много доволни от престоя си в сградата на Общината и признаха, че работата се е оказала много отговорна и не толкова скучна, както са си представяли.“Изключителна отговорност е да бъдеш кмет. Сега мога да го оценя, защото виждам колко е динамична работата и как постоянно трябва да се взимат най-различни решения, които определят живота на хората и бъдещето на нашия град. Кметският стол може да е удобен, но е и много горещ. Повярвайте ми!“, сподели „младият кмет“ Станислав Мойнов.