Днес се проведе среща на Областната координационна група на област Ловеч за учене през целия живот. В нея участват представители на общините , Дирекция ” Регионална служба по заетостта”, Бюро по труда, представителни организации на работодателите, работниците и служителите, Център за професионално обучение и други организации, участващи и прилагащи процеса на учене през целия живот.

Срещата откри Областният управител Виктор Стойчев, в качеството си на председател на  областната координационна група.

“Както Европа определя периода от май 2023 до май 2024 г. за Европейска година на уменията, така и България, и в частност Областна администрация Ловеч, с днешната среща дава своя принос в тази инициатива”, заяви той.

Встъпителните думи на Стойчев зададоха тон на срещата и създадоха общото усещане, че работата на тази група изисква съпричастност, взаимопомощ и отдаденост, така че знанията на всеки един от участниците да бъдат споделени със широката аудитория, защото, както заяви той, “сами по себе си знанията, които сме придобили, оставени само за лична употреба са абсолютно безполезни. Всичко, което знаем, получава своята ценност, когато е споделено и точно като един такъв обмен на знания гледаме на тази среща”.

След встъпителните думи на Областния управител започна и представянето на презентациите, които бяха подготвили част от участниците в срещата.

В дневния ред на заседанието беше включена информация от институции в област Ловеч, свързана с разработените и прилагани от тях успешно модели на развитие на личните знания и умения за учене. Участниците определиха срещата като ползотворна и набелязаха новите дейности, върху които ще съсредоточат работата си през 2024 г.