В ОУ „Проф. Димитър Димов“ се проведе ученическото състезание „Ваканция, здравей! Да играем безопасно!“. Събитието се провежда по инициатива на Областната дирекция на МВР – Ловеч, и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (МКБППМН) към Община Ловеч. Инициативата е в рамките на Националната програма „Работа на полицията в училищата“ за учебната 2023/2024 г. за изграждане в учениците на модели за безопасно поведение и адекватна реакция в рискова ситуация, както и на уважение към реда и законите.

Румяна Еврева, инспектор „Детска педагогическа стая“ (ДПС) към Районно управление – Ловеч, даде старт на надпреварата, като подчерта колко важна е ролята на полицията за превенцията на детското поведение. Тя пожела успех на участниците и весело, безгрижно и безопасно лято на всички деца.

Петокласници, разделени в два отбора, демонстрираха знания, умения и модели на безопасно и отговорно поведение в различни ситуации, както и отлични умения за работа в екип и мотивация за успех.

Игрите, в което участниците мериха сили, бяха  разпознаване на безопасни места за игри на открито и спорт, подреждане на пъзели – пътни знаци, решаване на тематична кръстословица, откриване на грешки при демонстрирано онлайн поведение и тест за умения при сигнализиране при опасности и познаване на институциите, които бихме потърсили за помощ.

Жури в състав  Ивелин Попов – инспектор ДПС, Даниела Данова – секретар на МКБППМН, и полицейски инспектор Валентин Вълчев от сектор „Охранителна полиция“, оцениха представянето на отборите, като следяха за бързина и прецизност в изпълнение на задачите.

Участниците получиха книги, подаръци с логото на комисията и лакомства.