police1103141В ОД МВР-Ловеч е създадена  организация за осигуряване на безопасността на движението по пътищата в дните с интензивен трафик преди, по време и след празничните и почивни дни.

На 20 и 21 май и на 24 май, максимален брой полицейски екипи ще контролират пътния поток  по направление от и към големите населени места за организиране и подпомагане на движението и недопускане образуването на автомобилни колони. Дейността на служителите, работещи по контрол на движението по пътищата, ще бъде насочено основно към подпомагане и регулиране на движението по пътищата, контрол над водачите с рисково поведение, свързано с неправилно изпреварване, неправилни маневри и отнемане на предимство, както и над водачите с опасно и демонстративно управление на МПС без необходимата дистанция – т. нар. движение“ в пакет“; които извършват рискови маневри, изпреварване и преминаване от една лента в друга, създавайки непосредствена опасност за останалите участници в движението.
Служителите от „Пътна полиция“ ще предприемат действия за улесняване пропускателната способност чрез регулиране и насочване на автомобилните потоци, контрол и регулиране на движението и паркиране в районите на масово посещавани обществени места, на които ще се провеждат мероприятия.

Ще се осъществява стриктен контрол по спазване Заповед на председателя на Агенция „Пътна инфраструктура“ за въвеждане на временна организация на движението по участъци от републиканската пътна мрежа на МПС, предназначени за превоз на товари с технически допустима максимална маса над 12 тона, включително състав с ремаркета и полуремаркета, селскостопанска и земеделска техника, трактори и специализирана строителна техника, за времето от 16:00 ч. до 20:00 ч. на 20.05.2016 г. и от 14:00 ч. до 20:00 ч. на 24.05.2016 г.

На 21, 22 и 23.05.2016г. между 22.00ч. и 04.00ч. е планирано да се проведат специализирани полицейски проверки „Алкохол и упойващи вещества и неправоспособност”, като особено внимание ще бъде обърнато на третокласните и общински пътища, подходите и районите на посещавани питейни заведения и дискотеки. Основен акцент на проверките ще бъде управлението на МПС под въздействието на алкохол и без правоспособност и водачи и пътници без поставени обезопасителни колани.