На 15 август в гр. Тетевен и в с. Черни Вит бе отбелязан тържествено един от най-големите летни празници на православните християни – Успение на Пресвета Богородица, денят, посветен на смъртта на Божията майка или на успението ѝ. Според преданието на този ден апостолите се събрали от местата, където проповядвали, за да се простят със Света Богородица и да погребат пречистото ѝ тяло.

Д-р Мадлена Бояджиева – кмет на Община Тетевен, присъства на отбелязването на храмовия празник на църквата „Успение Богородично“ в с. Черни Вит, където се проведе Света литургия, отслужена от Ловчанският митрополит Гавриил. Сред присъстващите бе и кметът на с. Черни Вит – Цветослава Христова, председателят на ОбС-Тетевен – Мария Стойчева и Ваня Делийска – почетен гражданин на Черни Вит. В двора на църквата бе даден и курбан за здраве, организиран от Кметство Черни Вит.

По-късно през деня, в близост до бившия ресторант „Ловен дом“ в гр. Тетевен, на оброка на Пресвета Богородица също се проведе тържествена литургия от отец Борис, който благослови присъстващите тетевенци и техните семейства. На събитието отново присъства и д-р Бояджиева.