Павлин Иванов

Една от най-характерните черти на преминалият първи тур на местните избори в Ловеч е честното им провеждане. Изборният процес е преминал без купуване и продаване на гласове. Без упражняване на неправомерно влияние. Без нечестна или неправомерна агитация. Без подмяна на бюлетини или каквато и да било стара изборна практика. Все достойни за уважение характеристики.

Ако тази теза ви се струва абсурдна. Ако не ви се вярва, ама изобщо не ви се вярва, съжалявам! Това са фактите.

Няма получени официални сигнали в ОИК за купуване на гласове, от полицията и прокуратурата няма информация за каквото и да било нечестно нещо в изборния процес. Както казват във Фейса: адмирации!

Политиците и гражданите на община Ловеч само могат да се гордеят с начина на провеждане на изборите. Първите, че не са се изкушили да вадят пари от черните си каси (каквито всъщност нямат) и да купуват бедни и глупави хора, а гражданите, защото никой не си е позволил да ги унижава, смятайки ги за прости, предлагайки им пари или не дай Боже, хранителни продукти срещу гласове.

Честно казано, гордея се от това. Хубаво е, когато се вижда чистотата на демократичните процеси и хората осъзнават, че са важни не 100-те лева за глас, а идеите, програмите, качеството на кандидатите!

Някак си, почувствах, че е важно да отбележа този факт!

Браво Ловеч!

Хубаво ли ти е? А, дано ти мине!