В най-важния ден от Страстната седмица деца от ЧНУ „Св. Седмочисленици“ – Ловеч, гостуваха на областния управител. По покана на Виктор Стойчев те изнесоха днес, на Велики четвъртък, предвеликденски концерт и показаха какво са научили през годината.

С песнички и стихчета малчуганите разказаха какво е Възкресението Христово за православните християни. Те подариха на служителите на администрацията китка здравец и картичка с великденско послание от Ловчанския митрополит Гавриил, в което се казва: „Господ да ви обдари със здраве, спасение и с всички свои небесни и земни благословения.“

Децата участници в концерта са от първи, втори и трети клас. В училището освен общообразователните предмети те изучават и предмет религия, където ги възпитаваме в християнските ценности, и те вече знаят, че доброто винаги побеждава, сподели класният ръководител на първи клас Детелина Карапетрова. Тя допълни, че малките ученици, виждайки всеки ден високата сграда срещу тяхното училище, са питали каква е тя, затова ги учат и как е уредена държавата ни, кои са административните области. Областният управител пък им разказа за вървящия в момента ремонт на сградата, в която училището се очаква да се премести следващата учебна година (бившия кожарски техникум) и ги увери, че за тях се създават много добри условия за обучение, творчество и игра.

С децата бяха още класният ръководител на втори клас Магдалена Пенева и музикалният педагог Юлия Тодорова. Малките гости получиха от областния управител подарък – торбичка с лакомства. Виктор Стойчев пожела на тях, на учителите и родителите им и на колегите си светли празници, здраве, вяра и никога да не се предават пред трудностите. Всички взаимно си пожелаха възкресение на доброто.

След срещата децата се отправиха към катедралния храм „Св. св. Кирил и Методий“, където ще боядисват яйца. Великденския символ те ще подарят на детското отделение в МБАЛ „Проф. д-р П. Стоянов“ с благодарност към лекарите и за да зарадват настанени там техни връстници.