viaraodz2303162Община Ловеч, съвместно с Ловчанска Света Митрополия и ОДЗ „Слънце“ – Ловеч в навечерието на Благовещение стартира реализацията на Проект „Създаване на група „Вяра, надежда, любов“ за изучаване на религия – православно християнство“, част от Плана за изпълнение на Програмата за младежки дейности в Община Ловеч (2014 – 2020 г.) през 2016 г.

Проектът стартира от 21.03.2016 г.

По проекта ще се обучават деца, родители и учители от ОДЗ „Слънце“. Заниманията ще се повеждат в детската градина всяка седмица, като децата ще се обучават всеки понеделник от 11:15 ч., а възрастните – в същия ден от  17:30 ч. Заниманията ще се водят от  свещеноиконом Любомир Казашки, Секретар на Ловчанска Света Митрополия и дългогодишен учител по Религия – Православно християнство в ОУ „Васил Левски” в града.

Благовещение, 25 март, е един от 12-те големи Господски и Богородични празници. Свещеното Писание – Библията, свидетелства как свети Архангел Гавриил съобщава на Дева Мария благата вест, че тя ще роди Божия Син, Спасителя на човеците – Иисус Христос. За събитието се разказва в Евангелието на Лука. Православната традиция е този ден да е и празник на жената като майка. Затова и в целия християнски свят майките се уповават на Света Богородица като тяхна закрилница.

1 коментар

  1. Добре, че нямам дете в ОДЗ “Слънце”, че щяха да хвърчат бради, раса, директори и кметове към четирите краища на света.

Comments are closed.