От Областна дирекция на полицията в Ловеч информират за три инцидента, станали през изминалото денонощие. На 16 февруари  около 08.20 ч. в Луковит, на кръстовището образувано от ул. «Иван Вазов», ул. «Дунав» и ул. «Хаджи Димитър», 87-годишен мъж от София при управление на лек автомобил  не е спрял на знак Б2 – Стоп, в резултат на което се е стигнало до сблъсък с друг лек автомобил, с водач 28- годишен мъж от града.

В следствие на удара водачът от втория автомобил е с фрактура на носа, а пробите за алкохол и на двамата водачи са отрицателни. На 87-годишният мъж е съставен акт за нарушение на ЗДВП.

 24-годишна жена от габровско село е задържана за срок до 24 часа в РУ Ловеч, след като на 16 февруари около 13.00 ч. е установена като извършител на кражба, на две бутилки с алкохол от хипермаркет в града. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

19-годишен младеж е задържан за срок до 24 часа в РУ Тетевен, след като на 15 февруари около 21.44ч. в с.Гложене е установен да управлява лек автомобил без да притежава свидетелство за правоуправление и в едногодишен срок от наложено му наказание по административен ред, лишаване от право да управлява МПС. По случая в РУ Тетевен е образувано бързо производство.