На 14 октомври около 09.30 ч. в Ловеч, на кръстовището между ул.“Др. Съйко Съев“ и ул. „Стефан Ватев“, 86-годишен при управление на лек автомобил в посока изхода за град София е блъснал 71-годишна жена, която е пресичала пешеходната пътека срещу МБАЛ-Ловеч. Пострадалата е настанена в болницата с фрактура на ръка и таз. Водачът е тестван за алкохол, като пробата му е отрицателна.
По случая в РУ Ловеч е образувано досъдебно производство.

В област Ловеч полицейската операция за противодействие на битовата престъпност и превенция на политическите права на гражданите продължава:
Ябланица – полицейските служители са извършили проверка на 196 МПС и 208 лица, като за установени общо 67 нарушения са съставили 9 акта по ЗДвП и КЗ, 4 акта по ЗБЛД и са наложили 54 глоби с фиш по ЗДВП. По време на операцията са образувани две досъдебни производства.
Троян – служители на местното районно управление са провели срещи с кметове на 3 населени места и са извършили проверки на 13 търговски обекта в селата Ломец, Калейца и Врабево. Проверили са още 48 МПС и 77 лица и са съставили 1 акт и 11 глобис фиш по ЗДвП, и са направили 8 проби на водачи на МПС с техническо средство за употреба на алкохол.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.