От Областна дирекция на полицията в Ловеч съобщават, че на 20.07.2022 г., около 12.50 ч., на ул. «Цачо Шишков» 13 в гр. Ловеч, 35-годишна жена при управление на лек автомобил в посока бул. «България» е загубила контрол над превозното средство, напуснала е пътното платно и се е ударила в метален стълб. От сблъсъка колата е отскочила назад и е блъснала паркиран лек автомобил «Фолксваген Голф».

Водачката е изпробвана за алкохол с техническо средство, като пробата е отрицателна, прегледана е от лекарски екип и е освободена. Съставен и е акт за нарушение на ЗДвП.

От полицията информират и за проведена специализирана операция в Троян. На 20 юли, на територията на община Троян служители на местното районно управление на МВР съвместно със ЗЖУ-Плевен са проведели специализирана операция, насочена срещу битовата престъпност в малките населени места.

В хода на операцията и след получен сигнал е извършена проверка в жилище в града, обитавано от 24-годишен, като в нощно шкафче е открито пакетче с канабис, с тегло 1.8 грама. Мъжът е задържан за срок до 24 часа в РУ Троян , а по случая е образувано досъдебно производство.

Полицейските служители са извършили проверка още на 63 МПС и 74 лица, като за установени нарушения са съставили 7 акта и 13 глоби с фиш по ЗДвП и 5 акта по УБДХ във връзка с нарушаване на обществения ред.