На тренировъчния стадион в Ловеч, с посрещане на знамето на МПО „Млад огнеборец” и издигане на националния флаг бе даден старт на спортната надпревара.
На церемонията по откриването присъстваха г-жа Дора Стоянова областен управител на ловешка област, д-р Алдин Начков зам. кмет на община Ловеч, старши комисар Дончо Манов директор на ОД МВР-Ловеч, директорите на РД ПБЗН в Ловеч и Плевен, както и представители на РУО Ловеч.

Млади огнеборци от цялата страна традиционно се състезаваха  в две дисциплини: „Бойно разгръщане на състезателна пътека” и „400 м щафетно бягане с препятствия”.  И в двете състезателни дисциплини децата от Кюстендил спечелиха първото място. В дисциплината „Бойно разгръщане на състезателна пътека”, второ място заеха учениците от СУ „Цанко Церковски“ гр. Полски Тръмбеш, обл. Велико Търново, а трети се наредиха представителите на област Стара Загора – учениците от СУ „Пейо Крачолов Яворов“ гр.Чирпан.
В другата дисциплина – „400м щафетно бягане с препятствия” веднага след победителите от Кюстендил се наредиха децата от ОУ „Панайот Волов“ гр.Шумен, следвани от възпитаниците на ПГССИ „Христо Ботев“ гр.Свиленград.

В крайното класиране първи са представителите на ПМГ гр.Кюстендил, втори са учениците от Шумен, следвани на по-малко от точка разлика от децата от гр. Полски Тръмбеш, които заеха достойното трето място.
Победителите, както и всички участници в състезанието получиха множество награди от община Ловеч, Фондация „Ангелите от Лим“ и  ГДПБЗН.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.