В Ловеч през уикенда (28 и 29 май 2022 г.) се провежда второто издание на Арт фестивал за детско и младежко творчество „Новите звезди на България“ . Поздравителен адрес към организаторите поднесе кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова, като това стана на откритата сцена в кв. Вароша“. Тя се обърна към множеството с думите: „Празник на младостта и красотата е днешният ден. Насладихме се на 44 изпълнения на таланти от цялата страна. Какво по-хубаво от това – да съберем в нашия град толкова младост, енергия и красота. Поздравления за организаторите и всички участници, както и за родителите на изпълнителите!“

В събота в продължение на четири часа се представиха участниците в категория “Танцово изкуство“, а в неделя е ред на категориите „Вокално изкуство“ и „Инструментално изкуство“. Раздадени бяха десетки награди.  Във всяка категория и възрастова група бяха обявени победител, второ и трето място. Специална награда и Гран При  имаше за танцьорите от СУ „Димитър Маринов“ от Лом, много награди отидоха и към изпълнители от Велико Търново, Търговище,  Костинброд, Ботевград, Монтана, Угърчин и др.

Участниците бяха деца и младежи от 4 до 18-годишна възраст от различни области на изкуството.  Специален гост на програмата бе победителят от миналогодишното издание певецът Симеон Славев (15 г.) от Горна Оряховица. Събитието завърши с кръшно хоро на площада, в което се включи и кметът Корнелия Маринова.

Организатори са НЧ „Бяла Анаста 2016“ и Модна къща „Перлита“ . Фестивалът включен в Програма за младежки дейности на Община Ловеч.