Общинските съветници на Ловеч приеха на 31 март Наредба за изменение на Наредбата за условията. Това стана с 30 гласа „За“, и без гласове „Против“ и „Въздържал се“. Измененията се налагат поради отпадането на таксите, заплащани от родителите за ползване на детски ясли и детски градини от децата им, считано от 01.04.2022 г. Освен това е необходимо синхронизиране на местната нормативна уредба с нормативни актове от по-висока степен, изтъква вносителят Корнелия Маринова, кмет на Община Ловеч.

С промените се регламентира и организацията на работа в детските градини в неучебното време през летните месеци. Промените касаят организацията на работа, както с децата завършили предучилищно образование, така и с децата от другите възрастови групи, с цел обезпечаване на достъпа им до детска градина. Целта е максимално съобразяване с интересите на децата и желанията, възможностите, трудовата заетост и ангажименти на родителите през лятото, след провеждане на предварително проучване и обсъждане с тях.

Решението е изключително важно и е за добро на гражданите, изтъква общинският съветник Доротея Цанкова.

Регламентира се и работата с деца през летните месеци да се организира по предварително съгласуван и утвърден месечен график, съобразен и с необходимостта от основно почистване и текущи ремонти в помещенията, както и с необходимостта от ползване на законоустановения отпуск от персонала, само през неучебното време.

Приета бе и Наредба за изменение и допълнение Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Ловеч. Това стана с 23 гласа „За“ , един глас „Против“ и един глас „Въздържал се“.