От Областна дирекция на полицията съобщават, че 20-годишен от с. Градежница е задържан за срок до 24 часа в РУ Тетевен, след като на 26 ноември около 14.00 ч. е установен да управлява лек автомобил след употреба на наркотични вещества. По случая е образувано досъдебно производство и работа продължават служителите на РУ Тетевен.

Бързо производство за управление на МПС след употреба на наркотици е образувано и в РУ Ловеч. На 27 ноември около 16.00 ч. служители от местното районно управление са спрели за проверка в града лек автомобил, с водач 46-годишен от Ловеч. При тестване на водачът с техническо средство, пробата е отчела положителен резултат за канабис и амфетамин. Лицето е задържано за срок до 24 часа.

17-годишен е задържан в РУ Тетевен, като съпричастен към извършена на 26 ноември кражба на моторен трион от паркиран в частен дом в с.Български извор и оставен отключен автомобил. Извършителят е установен след проведени оперативно-издирвателни действия «по горещи следи» от служители на РУ Тетевен, а откраднатата вещ е открита в жител на с.Голяма Желязна, където е била продадена.  По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

На 26 ноември на територията обслужвана от РУ Ловеч е проведена специализирана операция, в хода на която служителите са извършили проверка на 3 игрални зали, 3 пункта за изкупуване на черни и цветни метали  и 3 заложни къщи, проверили са 48 МПС и 58 лица, като за установени нарушения са съставили 5 глоби с фиш по ЗДВП.

Служители на РУ Луковит са съставили 16 глоби с фиш и 2 акта по ЗДВП за установени нарушения при проведена на 26 ноември полицейска операция на територията на града. Проверени са общо 54 МПС и 55 лица