Излезе от печат изданието „40 години от полета на първия българин в Космоса”, съобщи Елена Георгиева, главен уредник „Работа с публики” при Регионален исторически музей – Ловеч. Изданието на РИМ представя историята на полета на четвъртия международен екипаж от международната програма за изследване и използване на Космоса „Интеркосмос”, в която се включва и България.

Читателите се запознават с жизнения и професионален път на състава на екипажа, а специални раздели отразяват приноса на българските учени за развитието на космонавтиката. Научен консултант на изданието е генерал-лейтенант Георги Иванов.

Стана ясно още, че изложбата „40 години от полета на първия българин в Космоса”, която е изложена сега пред Община Ловеч, ще гостуват от 10 април до 10 май на Регионален исторически музей – Пазарджик, по тяхна покана.

През целия месец април 2019 г. в Музейна сбирка „Атанас и Васил Атанасови” ще бъдат прожектирани документалните филми „Първият”, сценарист и режисьор Петко Горанов – понеделник, сряда и петък от 15:00 и 17:00 часа и „Напред и нагоре”, сценарист и режисьор Петко Горанов – вторник и четвъртък от 15:00 и 17:00 часа.