С десет минути аплодисменти и повторение на финала приключи балетът „Гето“ на Държавната опера – Стара Загора, с който стартираха на 10 май „Люляковите музикални вечери 2022“ в Ловеч. Ансамбълът на  хореографа Марио Пиаца покори публиката със своята хармония и енергия и завладяващи изпълнители. С това беше даден силен старт на традиционните за Ловеч музикални пиршества, които догодина ще отбележат своята 90-годишна история.

Този факт съобщи от сцената на Драматичен театър – Ловеч кметът Корнелия Маринова, която откри събитието. Тя припомни, че  музикалната си слава Ловеч дължи  на дълга редица наши уникални дейци, композитори, учители по музика, артисти и самодейци.

„Тази година музикалните вечери минават под знака на възраждането и нормализирането“, каза Корнелия Маринова, след което получи поздравителен адрес от гастролиращите артисти.

От своята страна Община Ловеч след края на балета поднесе кошница с цветя.

На 11 май от 18:30 ч. „Люлякови музикални вечери“ продължават с „Живот като на кино“. Това е  концерт-спектакъл на Милица Гладнишка, Васил Спасов и „Михаил Йосифов секстет“, който ще е на сцената на пл. „Екзарх Йосиф I“.

На 12 май (четвъртък) от 19:00 ч. в театъра Държавната опера на Варна представя „Парижката Света Богородица“ по музика на Р. Кочанте.