Две момчета на 15 и 18 години след проведени оперативно-издирвателни мероприятия от служители на РУ Ловеч са установени, като  съпричастни към разбиватено на вендинг машина. Сигнал за разбитата на бул.«Мизия» в Ловеч машина е подаден в местното РУ сутринта на 07 април, като от нея са отнети  хранителни продукти и напитки, с неустановена към момента стойност.  По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

На 08 април, в рамките на операция насочена към противодействие на икономическите престъпления, служители на РУ Тетевен са иззели от търговски обект в града 57 артикула от различни марки и вид, и носещи логото на защитени търговски марки без съгласието на притежателя на изключителното право за тях. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

На 09 април служители на РУ Тетевен и представители на ТД НАП-Велико Търново са извършили проверка на 4 търговски обекта на територията на община Тетевен, насочена към пресичане на нарушения свързани с укриване на доходи от продажби в търговски обекти. Служителите на НАП са констатирали нарушения на данъчното законодателство и в четирите проверени магазина, за които предстои да бъдат съставени актове за административни нарушения.

На 09 април в 21.30ч. в РУ Троян е получен сигнал, че на паркинг в с.Орешак гори метален  павилион. Огнеборците от РС ПБЗН-Троян са реагирали незабавно на сигнала и благодарение на тяхната намеса е спасена съседна сграда. Павилионът е изгорял, като е установено, че  непосредствено до него е горяла купчина сухи клони и храсти, откъдето  най-вероятно е тръгнал огъня. По случая в РУ Троян е образувано досъдебно производство и се изясняват причините за произшествието.

На 10 април около 20.46ч. в с.Румянцево, 42-годишен при управление на лек автомобил  и движение в посока София е навлязъл в лентата за насрещно движение, където е последвал удар с  друг лек автомобил. При инцидента леко са пострадали общо 4 човека, които са прегледани от медицински екип и са освободени за домашно лечение. Пробите за алкохол на двамата водачи са отрицателни.