От Областна дирекция на полицията в Ловеч съобщават, че двама мъже на 22 и 21 години са с леки наранявания, а 54-годишен е откаран за преглед в болница след възникнал конфликт между лицата, вечерта на 30 януари на улица в Ловеч. По случая е образувано досъдебно производство и се изясняват всички обстоятелства и факти по случая.

В периода от 21 до 30 януари на територията на община Троян е проведена операция за подобряване на пътнотранспортната обстановка в региона. Полицейските служители са проверили 214 МПС и 236 лица, като за установени нарушения са съставили 19 акта за административни нарушения и 71 глоби с фиш, от които 8 глоби са за нарушения на ЗДвП от страна на пешеходци.

На 31 януари в село Гумощник полицейски автопатрул е спрял за проверка лек автомобил, с водач 28 годишна жена. При направена справка е установено, че превозното средство е със служебно прекратена регистрация, а поставените регистрационни табели са издадени за друго МПС. По случая  в РУ Троян е образувано досъдебно производство и работата продължава.